Ignifugare Lemn

Ignifugarea este un procedeu care îmbunătățește comportamentul la foc a materialelor combustibile sau a construcțiilor pe o anumită perioadă de timp sau le asigură calitatea de a nu arde atunci când sursa de căldură este în apropiere. Ignifugarea presupune aplicarea unor soluții ignifuge și este o cerință atunci când vine vorba despre îmbunătățirea gradului de rezistență la foc a unei construcții.

Folosirea ignifugării nu exclude și alte măsuri de protecție la foc, de la instalații de semnalizare sau de stins incendii la mijloace de primă intervenție. Ignifugarea este foarte eficientă din punct de vedere al costurilor și, dacă este corect făcută și menținută de-a lungul timpului, poate îmbunătăți gradul de rezistență la foc a unei clădiri de la gradul V la gradul III.

Aplicarea unor soluții de ignifugare poate să limiteze un incendiu incipient la focarul inițial, acționând ca o barieră și împiedicându-i răspândirea, sau poate prelungi faza de ardere lentă, ceea ce crește șansele ca o intervenție din afară să oprească incendiul înainte de a se generaliza. Acest lucru poate salva structura de rezistență a clădirii și multe dintre bunuri.

    Ignifugarea materialelor și produselor combustibile este recomandată:

  • la construcțiile noi
  • când se fac modificări, se schimbă destinația ori condițiile de utilizare a clădirilor existente
  • la expirarea perioadei de garanție a calității unei lucrări de ignifugare, conform specificațiilor producătorului
  • la realizarea unor elemente de construcție – tavane, închideri sau mascări de finisaje etc.
  • atunci când se fac tratamente termice și acustice interioare
  • în cazul construcțiilor provizorii combustibile pentru ateliere, remize, depozite, magazii etc., în care se lucrează cu substanțe combustibile sau cu foc deschis
  • în alte situații în care investitorii sau proprietarii solicită ignifugarea.

Etapele Ignifugarii

3 Pasi care-ti pot salva viata si bunurile

//]]>